Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Новини

Дата: від до Скинути

Святкування Дня захисту дітей (Фотозвіт)

Святкування Дня захисту дітей (Фотозвіт)

     Міжнародний день захисту дітей святкується щорічно 1 червня, був заснований у 1949 році в Парижі  рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної фракції жінок. Вперше відзначався в 1950 році у 51 країні світу. Україна долучилась до святкування у 1998 році.

16:40 02.06.2017

Міжнародний день захисту дітей

Міжнародний день захисту дітей

«Міжнародний день захисту дітей»— святкується щорічно 1 червня. Був заснований в листопаді 1949 у Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. Вперше «Міжнародний день захисту дітей» відзначався в 1950-му році в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

11:18 01.06.2017

День вишиванки у нашій Громаді (ФОТОЗВІТ та ВІДЕО)

День вишиванки у нашій Громаді (ФОТОЗВІТ та ВІДЕО)

     Щороку у третій четвер травня українці святкують День вишиванки. Акція бере початок з ініціативи студентської молоді факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького університету імені Юрія Федьковича. У 2006 році вони запропонували один день року присвятити українській вишитій сорочці. Можна сказати, що свято існувало й відзначалося у вузькому колі, але у 2014 році святкування стало масовим. Третій четвер травня обраний не випадково. Ініціатори акції наполягають на тому, аби День вишиванки припадав саме на будень, а не на вихідний, наголошуючи, що вишиванка – органічна складова життя та культури українців, а не забутий атрибут минулого. Цей день не є офіційним святом, але його відзначають не лише в Україні, а й за її межами – українці та всі прихильні до нас та до нашої культури люди. Основна мета свята – це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом. Вишиванка – символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів.

16:56 22.05.2017

Всесвітній день вишиванки

Всесвітній день вишиванки

Всесвітній день вишиванки - міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня (будній день). Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.

12:11 18.05.2017

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь