A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Успіх там, де є злагода

Дата: 07.06.2016 18:03
Кількість переглядів: 767

        Про те, чим живе Клесівська об’єднана територіальна громада, її голова Василь Гриник може розповідати багато й охоче. Адже за короткий час свого перебування на посаді вивчив усі її проблеми й можливості їх вирішення. Звичайно, легше було б управляти тільки однією радою, Клесівською, адже й там є над чим працювати. Проте не нарікає на труднощі, а прагне, щоб і жителі Карпилівки, а надто Карасина відчули, що вони є повноправними членами об’єднаної громади і їх потреби так само важливі й невідкладні, як і жителів центральної садиби. От і старост обрали, які й будуть їх першими помічниками та порадниками. Як зауважив Василь Гриник, на останній сесії депутати виважено прийняли рішення про те, куди першочергового мають вкладати кошти. Насамперед це Карпилівська школа, в якій валиться дах і муляжні туалети. Голова тішиться тим, що ніхто з обранців громад не лобіює тільки інтереси своїх виборців, а прагнуть визначити найнагальніші потреби, вдумливо розпорядитися коштами. Звичайно, не вдасться зробити все одразу й за короткий час, але, впевнений Василь Федорович, разом можна добитися гарного результату. Тому не може нахвалитися людьми, які протягнули руку допомоги громаді як у благоустрої населених пунктів, так і ремонті освітніх і медичних об’єктів.

        Разом із Василем Гриником побували в деяких із них. На власні очі побачили, як відремонтували ФАП у с. Пугач. Завідуюча Юлія Шерстюк дуже задоволена роботами виконаними завдяки  двом корінним жителям - Никончуку Сергію Миколайовичу та Пехотіну Василю Федоровичу. У нас була критична ситуація, - розповіла. – Підлога геть прогнила, впала на 30 см, з-під неї гриби росли, дах протікав…

        І це, зауважте, у медичному закладі. Нині ж тут ще пахне фарбою, але чисто й затишно. Вистачає й медикаментів, чого не скажеш про вакцини. Її, каже пані Юлія, крім туберкуліну, поки що немає, але обіцяють незабаром доставити. Обслуговують понад 600 громадян, серед яких і маленькі діти.

        В одному приміщенні з ФАПом діє й початкова школа, в якій у 2 зміни навчаються понад 50 учнів. Техпрацівниця Тетяна Тимощук, як справжня господиня, клопоталася по-господарству. Адже до нового навчального року заклад повинен бути готовий вчасно. І сумніву в цьому немає. Адже класи вже привели в належний стан, стіни, стеля обшиті дерев’яною вагонкою, нові вікна та двері. Вагому частку в ремонтні роботи вклали батьки, допомогла й Клесівська селищна рада. У перспективі планують замінити огорожу  та  відремонтувати пішохідну доріжку. Василь Гриник звернув увагу на грубки, що опалюють приміщення. Вони, зауважив, ще польського варіанту, але дуже добре обігрівають. Звичайно, пані Тетяні, яка працює тут ще й опалювачем, роботи додається, адже влітку треба приготувати дрова для них.

        Територія дитячого садочка с. Пугач привернула увагу своєю чистотою й доглянутістю: трава викошена, в належному стані ігрові майданчики тощо. Завідуюча Раїса Никончук показала кімнати, де перебувають дітки. Зауважила, що садочок переповнений, виховують тут понад 40 хлопчиків і дівчаток, а понад 50 перебувають на черзі. Тож треба будувати новий заклад.

        У ДНЗ встановили нові вікна, утеплили. Не стояли осторонь цього батьки малюків. Нині готуються до ремонту самого приміщення, а ще потребує облаштування дах, критий руберойдом. Василь Гриник запевнив, що за першої можливості його перекриють.

        А от ФАП с. Клесів зустрів високою некошеною травою на обійсті. Територія чималенька, огорожа потребує ремонту. Працюють у закладі три фахівці, які обслуговують 1500 громадян. Завідуюча Анна Машіро розповіла про своє господарство. У ФАПі - 8 кабінетів, тож є де приймати діток, жінок, надавати першу медичну допомогу. Ліками також забезпечені. Є й вакцини, хоча не всі, зберігають їх у холодильнику. Відмовників від щеплень майже немає. Можливо, тому що нині гаряча пора городніх робіт, у ФАПі відвідувачів не було, але санітарка Тетяна Жук старанно прибирала приміщення.

       Повертаючись у Сарни, Василь Гриник показав дорогу, відремонтовану місцевими підприємцями та колективами підприємств. Відрадно, що вони йдуть назустріч громаді, її очільнику, а якщо за справу взятися гуртом, то й успіх прийде обов’язково.

       Світлана ЛЯШКО.

        Фото без опису

Фото без опису

Фото автора.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь