A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

"Філіжанку ініціатив" з нагоди Дня фізичної культури та спорту провели у Клесові

Дата: 16.09.2021 14:24
Кількість переглядів: 733

 

Напередодні Дня фізичної культури та спорту в Клесові було проведено публічний діалог «Філіжанка ініціатив». На заході зібралися працівники галузі фізичної культури, спортсмени, депутати, громадські активісти, які вболівають за розвиток спорту в громаді.

Після вступного слова від ведучої заходу Ольги Шмідт розпочали перший блок – «Спортивні досягнення». Спікером виступив керівник Клесівської дитячої юнацької спортивної школи Ігор Мельник. Ігор Андрійович розповів про школу, здобутки тренерів та їх вихованців на змаганнях різних рівнів з вільної та греко-римської боротьби. Доповнив виступ Сергій Скумін – голова ГО «Спортивний клуб «Фаворит», так як спортивна школа та громадська організація успішно співпрацюють протягом тривалого часу. Сергій Вікторович також додав, що в ДЮСШ, на його думку, варто розвивати секцію легкої атлетики.

В ході панельної дискусії даного блоку до спікерів пролунали питання щодо забезпеченості закладу спортивним оснащенням та інвентарем. Ігор Мельник відповів, що нинішній зал цілком підходить для тренувань, але, звісно, хотілося б мати більше місця, щоб можна було вільно проводити змагання.

У другому блоці щодо розвитку спортивно-оздоровчої діяльності в громаді проінформувала начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Клесівської селищної ради Наталія Чорна. Наталія Володимирівна розповіла про Програму розвитку фізичної культури і спорту на території Клесівської селищної ради, де основними заходами фінансування є виплата відрядних учасникам турнірів, поновлення спортивних форм та інвентарю.  За словами пані Наталії, усі ініціативи, які з’являються від активних жителів громади ніколи не відкладаються, а завжди знаходять свою позитивну підтримку.

Селищний голова Віктор Буйний привітав учасників заходу із професійним святом та висловив слова вдячності спортсменам та їх тренерам за наполегливу працю, яка приносить хороші результати для громади. «Хороший приклад з неабияким ентузіазмом наразі показують вихователі, вчителі та їх вихованці під час проведення олімпійського тижня. Звісно, хочеться, щоб це продовжувалося й надалі. Адже наше активне спортивне життя – запорука нашого здоров’я, захист від «корони». Тому, підтримку від апарату ради, депутатського корпусу я всім гарантую.» - зазначив у своєму виступі Віктор Павлович та закликав усіх вільно висловлювати свої думки, адже жодне зауваження чи побажання не залишаться без розгляду.

У частині «Успішні особистості у спорті» до виступу запросили Людмилу Павловець – майстра спорту України з вільної боротьби, тренера Клесівської ДЮСШ, триразову чемпіонку України, бронзову призерку Чемпіонату Європи та багаторазову призерку змагань всеукраїнського та міжнародного класу. Людмила Аналоліївна розповіла присутнім про себе та наголосила на тому, що дітей не потрібно змушувати займатися спортом, натомість потрібно самим стати для них прикладом. В ході розмови пані Людмила відповіла на запитання щодо особливостей навчання дітей різної вікової категорії та отримала побажання аби в подальшому представляти Україну на Олімпійських іграх, так як тренерка є в складі Національної збірної.

Четвертий етап обговорення розпочала директор Міського будинку культури смт.Клесів Наталія Бенцал: «У Клесівській територіальній громаді є багато фізкультурно-оздоровчих заходів, більшість яких  розраховані на дитячу та молодіжну аудиторії. Хотілося б більше заходів для старшої, середньої категорій населення та осіб з інвалідністю…Щоб кожен бажаючий тренуватися, навіть не маючи коштів, мав змогу отримати певні консультації кваліфікованих спеціалістів, тренерів, які допоможуть освоїти хоча б елементарні вправи. Щоб у громаді працював дійсно активний парк, де кожен охоче займався б спортом та проводилися різні заходи, щоб це була реальна локація здорової громади. Юлія Кучер – координатор соціального проєкту «Активні парки» Клесівської ТГ – також поділяє думку Наталії Борисівни. Юлія Сергіївна розповіла присутнім про себе та свою ініціативу, а також представила Програму Президента «Здорова Україна», в рамках якої реалізовується вищезгаданий проєкт. Координатор донесла присутнім інформацію про активний парк, етапи його реалізації та очікувані результати, а також повідомила про проведення  Рівненською обласною організацією «Спорт для всіх» конкурсу на кращий активний парк Рівненщини та закликала провести такий локальний конкурс серед навчальних закладів громади. На адресу спікера пролунали запитання щодо облаштування спортивних об’єктів в парку, де люди могли б відпочивати активно. Пані Юлія детально назвала перелік спортивних об’єктів та зазначила, що біля кожного з них стоятиме відповідний інформаційний стенд з QR-кодом. Підтвердила користь таких заходів із оздоровлення й присутня в залі активістка, родом з Клесова, керівник клубу за інтересами «Друга молодість» в м.Буча Світлана Ариванюк, яка поділилася своїм досвідом подолання проблем зі здоров’ям завдяки активній спортивній рухливості.

«Інвестиції у спорт» - п’ятий етап заходу - розпочала Наталія Чорна, яка розповіла присутнім про приклади фінансування спортивної галузі меценатами селища. Одним з таких прикладів є ініціатива депутата селищної ради, підприємця Василя Покити, який створив громадську організацію «Граніт», метою якої було залучення коштів задля фінансування однойменної футбольної команди, яка протягом багатьох років успішно представляє громаду на різноманітних турнірах районного та обласного рівнів. Василь Васильович детальніше розповів про життя команди та зазначив, що особливо вагомою є фінансова підтримка від ТОВ «ККНК «Технобуд». До слова, Юрій Прозапас – менеджер підприємства зі зв’язків із громадськістю та пресою, пролив світло на питання будівництва стадіону поруч з центральним парком Клесова: «Стадіон у Клесові буде! Ми робимо все від нас залежне аби Клесів розвивався. Наразі всі знають, що проводиться будівництво дороги від вулиці Торгової до Федорівського перехрестя. Це єдиний прецедент в області і, напевне, в Україні, коли підприємство бере на себе вагому частину витрат, в рамках реалізації проєкту державного будівництва. Разом з тим, не зупиняємо роботи щодо будівництва парку, де нещодавно завершили облаштування освітлення і розглядаємо комерційні пропозиції різних виконавців щодо продовження будівельних робіт на стадіоні.» – повідомив Юрій Юрійович та звернувся до мешканців селища із проханням не смітити, підтримувати чистоту навколо та закликав турбуватися про своє здоров’я. Адже, як зазначив пан Юрій, лише завдяки спільним зусиллям кожного з нас вдасться досягти позитивних змін.

Під час перерви, проведеної у форматі «Кава-брейк» учасники заходу мали змогу поділитися своїми думками за філіжанкою ароматної кави.

Опісля, до слова запросили Ігоря Балинського – вчителя фізичної культури Карасинської гімназії, який розповів про свій досвід навчання дітей фізичній культурі та про участь й перемогу закладу в освітньому проєкті «Посилка успіху» від Фонду Кличко ( Klitschko Foundation). В продовження бесіди, своєю історією та буднями спортивного життя в Рудні-Карпилівській поділилася Наталія Мартинюк. 

Депутат Рівненської обласної ради Андрій Пехотін висловив подяку організаторам «Філіжанки ініціатив» за проведення такого практичного заходу, де всі моменти беруться до уваги. Прозвучало від Андрія Васильовича й побажання організації подібної платформи задля вирішення питань та покращення культури і моралі в громаді. Зі свого боку, депутат наголосив на тому, що в обласній раді є програми для підтримки спорту, потрібно лише більше ініціатив від жителів, яким пообіцяв підтримку в реалізації хороших задумів.   Приємною новиною стало повідомлення про те, що в селі Клесів встановлюють дороговартісний дитячий спортивно-ігровий майданчик.

На завершення заходу ведуча запропонувала усім бажаючим висловити свої побажання чи пропозиції на великому аркуші паперу.

 

Фото без опису

Більше фото дивіться в фотогалереї.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь