A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Співпраця з районним центром зайнятості

Дата: 25.06.2016 16:23
Кількість переглядів: 1091

            22 червня 2016 року у Клесівській селищній раді Сарненського району Рівненської області. Спеціалістами районного центру зайнятості за сприяння апарату Клесівської об’єднаної територіальної громади був проведений виїзний семінар для роботодавців на тему “Послуги служби зайнятості роботодавцям та їх значення в налагодженні тісної співпраці центрів зайнятості з підприємствами, установами, організаціями і фізичними особами – підприємцями». Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Сарненського району центру зайнятості проінформувала присутніх про послуги, які надає служба зайнятості роботодавцям та шукачам роботи, зміни у законодавстві щодо відповідальності роботодавців за порушення законодавства про зайнятість та працю і державний контроль за дотриманням законодавчих вимог щодо оформлення трудових відносин і дотримання сторонами умов трудового договору. Також, роботодавців проінформували про порядок організації робіт тимчасового характеру, порядок отримання компенсації єдиного соціального внеску, компенсації роботодавцям витрат на заробітну плату у разі працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, можливості та перелік професій за якими можна підготувати майбутніх працівників у Рівненському центрі професійно-технічної освіти, порядок підтвердження неформального навчання у Рівненському ЦПТО. У семінарі взяли участь фізичні особи – підприємці (12), керівники кадрових служб підприємств, розміщених на території Клесівської селищної ради.

            Цей семінар – один із прикладів плідної співпраці Клесівської територіальної громади, першої об’єднаної громади на теренах Сарненського району, та Сарненського районного центру зайнятості. Завдяки конструктивному діалогу керівництва районного центру зайнятості та селищного голови Гриника В.Ф. у 2016 році до виконання соціально значимих та важливих для громади робіт буде залучено 26 безробітних. З бюджету об’єднаної громади на виконання громадських робіт спрямовано 24,2 тис.грн. На таку ж суму ці роботи будуть профінансовані з бюджету Фонду ЗДССВБ. Завдяки організованим громадським роботам впродовж квітня-травня впорядковані вулиці селища Клесів та сіл Карпилівка, Клесів, Пугач, Карасин, Рудня-Карпилівська, які входять до складу об’єднаної громади, приведені у належний стан кладовища, сміттєзвалища, парки та сквери. Зараз безробітні допомагають на ремонтних роботах у закладах соціальної сфери селищної ради.

            Об’єднана громада потребує ефективного управління. У зв’язку зі збільшенням мережі закладів соціальної сфери, розширенням комунального господарства, передачею частини повноважень від районних органів виконавчої влади актуальним стало питання збільшення штатної чисельності апарату територіальної громади. У червні за направленням районного центру зайнятості, за результатами конкурсного відбору в апараті Клесівської об’єднаної громади працевлаштовано шестеро молодих спеціалістів.

            Активна громадянська, державницька позиція новообраного очільника Клесівської об’єднаної громади та команди його однодумців, відповідальність перед громдаою і кожним її членом спонукає до пошуку надійних партнерів у реалізації системних змін, забезпеченні соціально-економічного розвитку нової адміністративної одиниці на мапі Сарненщини. І таким надійним дієвим партнером для клесівчан є Сарненський районний центр зайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь