A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Пам'ятка для батьків, чиї діти відвідують дитячі садочки

Дата: 25.09.2017 16:06
Кількість переглядів: 2594

Шановні батьки!

Перехід маленької дитини від родинного оточення до дошкільного закладу – це надзвичайно складний, болючий і не прогнозований процес. Щоб допомогти своїй дитині і полегшити її адаптацію, Ви повинні заздалегідь подбати про наступне:

1. Режим дня дитини віком від 1,5 до 2-х років повинен бути максимально наближеним до такого:

- Ранковий підйом з 7.00 до 8.00

- Сніданок з 8.00 до 9.00

- Прогулянка, ігри, заняття до 11.30

- Обід 11.30-12.30

- Гігієнічні процедури 12.30-13.00

- Денний сон з 13.00 до 15.00

- Полуденок 15.15-15.45

- Заняття, ігри, прогулянка до 17.00 - 17.30

- Вечеря 17.30-18.00

- Гігієнічні процедури, спокійні ігри, вечірня казка і т.п. до 20.00

- Сон з 20.00, 21.00.

2.Харчування дитини з 1,5 року повинно бути надзвичайно різноманітним і включати наступні страви: сирі овочі та фрукти, супи, борщі, круп'яні гарніри, салати, молочні страви, сиркові запіканки, варені яйця, морську рибу, печінку, вінегрет, овочеве рагу, варені і запечені овочі та фрукти (буряк, гарбуз, яблука). Важливо вчасно навчити дитину правильно пережовувати їжу. Не давайте дітям: жирні відвари, студні, сало, копчені рибу та ковбасу, гриби, майонез, соуси, чіпси, продукти до складу яких входять консерванти, штучні фарбники, ароматизатори, і т.і. Відлучіть дитину від грудей за 1,5-2 місяці до вступу в дитячий садок .

3.Обов'язково зробіть дитині профілактичні щеплення згідно з календарем щеплень, дітям без щеплень відвідування дошкільних закладів не дозволяється.

4. Навчайте дитину самообслуговуванню:

- мити руки круговими рухами долоньок;

- вмивати обличчя, чистити зуби, полоскати рот після прийому їжі;

- одягатися, починаючи з носочків, тапочок, колготок;

- самостійно їсти;

- прибирати на місце іграшки, свої речі, книжечки;

- вітатися, дякувати, слухати дорослого;

- проситися на горщик.

Пам'ятайте: дитина повинна позитивно ставитися до висаджування на горщик, сприймати це як фізіологічний процес, а не гру. У "памперсах" діти до дитячого садочка не приймаються.

5. В 2 роки дитина повинна розуміти значення слів:

- "можна" і "не можна";

- "добре" і "погано" .

6. За місяць-два до вступу в дитячий садок починайте наступні етапи адаптації:

I - залишайте дитину на 1 -2 години в домашніх умовах, але не з тим, з ким постійно раніше перебувала дитина наприклад: з тіткою, бабусею, сусідкою, мотивуючи тим, що мама пішла і скоро буде.

II - залишайте дитину на 1-2 години у надійних сусідів, на майданчику, у дворі з подругою чи іншим помічником з такою ж мотивацією.

III - приводьте дитину познайомитися з подвір'ям дитячого садка, з дітками, які граються на майданчику, гуляйте разом з мамою, нянею чи з кимось із своїх.

IV - залишайте дитину на 0,5 - 1 годину в садку під час прогулянки разом з вихователем і дітьми, а самі на деякий час зникайте. Фахівці зазначають, що період адаптації може тривати місяць, два, а навіть і більше. Бажано в цей період бути надзвичайно уважними і терплячими, проявляти неабияку турботу і любов до дитини. Дайте маляті з собою до садочка улюблену іграшку, а щоб підвищити опір організму, більше давайте пити води, соків, вітамінів, фруктів. Частіше купуйте іграшки, книжечки, пригощення, і постійно нагадуйте про свою любов до дитини, щоб знизити тривожність. Бажано, щоб в перші дні до дитячого садочка дитину приводила не мама чи бабуся, з якими до цього постійно перебувала дитина. Це може бути тато чи дідусь, з якими кожного ранку дитина звикла розставатись. Ранкове розставання з дитиною в приймальній кімнаті повинно бути якомога коротшим. Скажіть спокійно дитині" Я йду на роботу і скоро за тобою прийду" і передайте дитину вихователю. Будьте впевнені, що за декілька хвилин дитина заспокоїться і включиться в спільну діяльність вихователя та дітей.

У дитячому садочку працюють кваліфіковані педагоги та їх помічники, які докладають усіх зусиль, щоб Вашому малюку було комфортно, затишно і цікаво в стінах закладу.

 Та, не забувайте, що,  ніхто не впливає на дитину так як батьки, тому, насамперед від підготовки Вашої дитини залежить її комфортне перебування у садочку!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь