A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

День Гідності та Свободи у Клесівській ОТГ

Дата: 23.11.2017 16:00
Кількість переглядів: 929

    Фото без опису 

      Щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року) вся Україна відзначає День Гідності та Свободи. З цієї нагоди у загальноосвітніх, клубних та бібліотечних установах громади проведено урочисті заходи.

          Один з таких відбувся у Клесівській ЗОШ І-ІІ ступенів-ліцей, який провели спільно з Міським Будинком Культури. Учасники заходу переглянули відеопрезентацію, поговорили про гідність та вшанували загиблих героїв Небесної сотні й АТО хвилиною мовчання. А у виконанні Сергія Міщука прозвучала пісня «Мамо не плач».

           У Карасинській ЗОШ І-ІІ ступенів провели загальношкільну лінійку «Народ мій є, народ мій завжди буде, ніхто не переможе мій народ!», виховні години «Громадянський подвиг людей, які виступили на захист демократичних цінностей», тематичну виставку «Україна – це територія Гідності та Свободи» та відеопрезентацію про революційні події «Майдан». 19 листопада  в сільському клубі с.Карасин пройшла інформаційна година «Революція Гідності. Як це відбувалося». А в Публічній бібліотеці з 19 по 22 листопада діяла виставка періодичних видань «Шануймо подвиг героїв Майдану».

        А класними керівниками 1-11 класів Карпилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено виховні години: «Коли ви вмирали, вам сурми не грали», «Герої нашого часу», «Згадати всіх, нікого не забути», «Гірка ціна за волю і свободу». У фойє школи було представлено фото-презентацію «Вони дивились смерті в вічі», яку організували члени учнівського самоврядування.

        У бібліотеці села Пугач до Дня Гідності та Свободи 20 листопада відбулася година історичної правди «За свободу, за державу». Бібліотекар Валентина Георгіївна розповіла присутнім школярам про молодих юнаків та дорослих чоловіків – Героїв України, котрі не жаліючи свого життя виборювали свободу рідної землі. Відвідувачі заходу також мали змогу  ознайомитись  з тематичною  виставкою «Від революції гідності до гідного життя», де розглядали фотофакти, читали вірші присвячені героям Небесної  Сотні.

       Впродовж листопада в Клесівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбувались заходи щодо вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні : виховні години та години спілкування на тему: «Наш дух не зламати, свободу не вбити», тематичні виставки літератури в бібліотеці, конкурс відео презентацій «Я і Революція Гідності», конкурс малюнків «Ми – діти України». 21 листопада в школі провели лінійку - реквієм  пам’яті  подій Революції Гідності та Свободи. Вся шкільна родина зібралася для того, щоб вшанувати світлу пам'ять людей, які віддали власне життя за щасливе майбутнє нашої країни. «Хто не буде пам’ятати минулого, той не матиме майбутнього»,- наголосила директор школи у своєму виступі. Світлана Вікторівна розповіла присутнім про події на Майдані та побажала всім  не втрачати людську гідність,вірити у щасливе майбутнє нашого народу.   Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії.

        Кожен із нас повинен пам’ятати, що обраний українським народом шлях хоч і важкий, але незворотний.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь