A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Клесівський «Граніт» - гордість громади

Дата: 19.11.2019 16:59
Кількість переглядів: 1324

8 листопада у фінальному матчі за Кубок Сарненського району зіграли лідери чемпіонату сарненський «Олімп» та клесівський «Граніт». Принциповість поєдинку та рівень спортивної напруженості перед матчем були максимально високими – за трофей  змагалися команди, які, за підсумками сезону, вибороли «золоті» та «срібні» нагороди. У матчі-фіналі перемогу святкували гравці «Граніта». Про цей матч, чемпіонат району, місцеву команду ми поспілкувалися з  Дмитром Кузьмичем  -  півзахисником клесівського команди.

Дмитре, рахунок по закінченню основного часу фінального матчу – 5:5(!), скоріше нагадує рахунок хокейного поєдинку. Схоже, на футбольному полі було «гаряче». Розкажіть про цей матч?

Гравці «Олімпа» ввімкнули пресинг та одразу, «без розвідки»,  розпочали грати в агресивному атакуючому стилі. Така гра суперника матеріалізувалася у забитий гол, причому тиск на наші ворота після цього з боку суперника тільки посилився. Футболісти «Олімпа» великою кількістю гравців «пішли в атаку», що дало змогу нам контратакувати, а це, повірте, дуже добре виходить у наших прудконогих  гравців групи атаки. Тому й не дивно, що дві «контри» виявилися результативними: перевага в рахунку була вже за нами – 2:1. Пізніше «олімпійці» зрівняли рахунок – 2:2, за тим знову наш гол – 3:2, далі  гол «Олімпа» - 3:3, і знову ми забиваємо гол у ворота суперника – втретє за гру ми попереду – 4:3. Зауважу, що з початку другого тайму «Граніт» грав у меншості – за гру рукою біля своїх воріт захисник нашої команди отримав червону картку, а відповідно й, вилучення.

«Найспекотніше» було на полі десь за 7-8 хв. до закінчення матчу. Сарненські футболісти зрівняли рахунок і поки ми оговтувалися після цього гола, пропустили ще одного – 4:5, і всього дві хвилини додаткового часу. Та, мабуть, фортуна того дня була з нами. На останній, доданій арбітром матчу, хвилині ми отримали право на виконання «штрафного» біля карного майданчика «Олімпа». Прямий постріл нашого нападника – Тараса Кабанова – і ГООООЛ! Кінець матчу, рахунок нічийний - 5:5.

Упродовж двох п’ятнадцятихвилинок  додаткових таймів гравці «Граніту» двічі «розписалися» у воротах суперника. Остаточний рахунок – 7:5. Завдяки чому, все-таки, вдалося перемогти?

Навіть попри те, що майже увесь другий тайм і півгодини додаткових екстра-таймів ми грали у меншості, та, чомусь, на усі 100% вірили, що переможемо, а після того як на останніх секундах матчу вдалося зрівняти рахунок, то це ще й  додало неабиякої впевненості у перемозі і, мабуть, розуміння – сьогодні наш день. Скоріш за все, те внутрішнє налаштування і стало тим вирішальним фактором для команди, незважаючи на кількісну перевагу гостей та на «розклад» в кінці матчу.

Перед фінальною грою, кількома днями раніше, завершився Чемпіонат району 2019 року. Впродовж усього сезону «Граніт» та «Олімп» боролися за чемпіонство. Укінці ж сезону стало зрозуміло – «золото» команди розіграють в очній зустрічі (передостанній тур). Футболістів клесівської команди влаштовувала тільки перемога, так як «Олімп» мав мінімальну перевагу у 2 залікових пункти. Матч тоді завершився з рахунком 1:1 – нічия, яка на 99% гарантувала «олімпійцям» чемпіонство. Чому тоді не вдалося перемогти?

По-перше, для нас це була гостьова гра. По-друге – десь «тиснув» і результат – тільки перемога. І найголовніше: ту гру ми догравали у меншості. Після цього матчу, футболісти «Олімпа» були націлені ще й на перемогу у  кубковому фінальному матчі –  оформити «золотий дубль» і тим самим перервати чемпіонську гегемонію «Граніта» останніх років.

Дмитре, за підсумками сезону 2019 року,  клесівська команда зупинилася на відстані однієї перемоги від «золотих» медалей.  Цьогорічне «срібло» - 2 місце чемпіонату – для команди це перемога чи поразка?  

Мабуть, все-таки поразка. На футбольне поле ми виходимо з конкретною метою – перемагати, відповідно й завдання на сезон – перемога в чемпіонаті, будь-який інший варіант – це поразка. Чемпіон лише один!

Та, думаю, що цьогорічна перемога у фіналі Кубка району, з тим неймовірним камбеком у кінці того матчу, без перебільшення, заслуговує на те, щоб і цей сезон вважати чемпіонським.

Як ти думаєш, команда «Граніт» вже «виросла» до рівня чемпіонату області?

Думаю, що так. Як на мене, команда функціонально та психологічно готова грати у чемпіонаті області. Єдиною перепоною на даному етапі є стадіон, тобто його відсутність. Для виступу в обласному чемпіонаті він має відповідати певним стандартам (роздягальні, газон, дренаж і т.д.).  Реконструкція стадіону в Клесові, що по вул.Центральній, наразі знаходиться на завершальному етапі. Як тільки стадіон «запустять» в експлуатацію, тоді й можна буде більш конкретно говорити й про перехід в обласну лігу.

Клесівський «Граніт» - це «суміш» клесівчан та «легіонерів». Яка атмосфера в команді. Хто є  «душею» колективу?

За останні роки ми стали єдиним цілим, і, відповідно, атмосфера в команді як у дружнього, зіграного колективу. Ну, а «душею» нашої спортивної компанії, звісно ж, є наш тренер – Вадим Марков. Його «дружнє плече» ми відчуваємо не тільки за межами футбольного поля, але й на спортивному майданчику під час матчу. Вадим часто виходить на гру в стартовому складі, також може замінити когось з гравців під час матчу – такий собі «універсальний солдат».

Попри успіхи головної команди, юніори не радують вболівальників успішними виступами. У чому причина такого невисокого рівня футболістів «молодіжки»?

Думаю, що основна причина – відсутність тренера, наставника. Відповідно, юніорам бракує систематичних тренувань, конкретного тактичного плану на кожну гру, цілісності у команді, а це призводить до розбалансованості у грі та до відсутності мотивації.

Один з наших гравців – Ігор Алимов – зараз тренує дітей молодших, по віку, за хлопців з «молодіжки». Різницю видно «неозброєним оком». Тому, доцільніше почекати ще рік-два, коли хлопці, яких тренує Ігор – стануть «ядром» молодіжного «Граніта», думаю, що вони теж радуватимуть усіх своїми перемогами.

Дякую, Дмитре, за розмову. Бажаємо тобі міцного здоров’я, футбольного довголіття, а команді «Граніт» – перемог, звершень та відданих вболівальників.

Функціонування команди було б не можливе без спонсорської допомоги. Тому, від імені нашого колективу за всебічну допомогу дякуємо директору ККНК «Технобуд» Ковальчуку Олександру Володимировичу та керівництву Клесівської селищної ради.

Ну, і звісно ж, за шалену підтримку та позитивні емоції під час матчів, ми вдячні усім вболівальникам – наші перемоги ми завжди присвячуємо вам.  

Повний склад ФК «Граніт»(Клесів): 1.Марков Вадим, 2.Никончук Ігор,  3.Алимов Ігор,  4.Кірков Павло,  5.Кузьмич Дмитро, 6.Заєць Сергій,  7.Щерба Володимир, 8.Тимощук Дмитро, 9.Криницький Валентин,  10.Івашин Юрій,  11. Талала Євген, 12.Галушко Олександр,  13.Малащицький Сергій, 14.Головач Олександр,  15.Міськов Владислав, 16.Стоноженко Михайло,  17.Тетерюков Максим, 18.Манзюк Віктор.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь