A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Жителі Клесівської ОТГ спільно вирішують проблеми вивезення побутових відходів та ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ

Дата: 15.05.2019 15:03
Кількість переглядів: 898

 

Як позбутися стихійних сміттєзвалищ з’ясовували 13 травня у приміщенні міського Будинку культури смт.Клесів. Учасниками публічної консультації щодо системи поводження з побутовими відходами у Клесівській ОТГ стали представник громадської організації “Центр UA” Ірина Стасюк; правознавець, експерт з питань власності та питань ЖКГ Гліб Олійник; селищний голова Василь Гриник, а також депутати, працівники комунального підприємства та інші жителі, яким небайдужа доля своєї громади.

В ході обговорення піднімалися питання щодо налагодження сортування і централізованого вивозу сміття та виявлення й ліквідації наявних стихійних сміттєзвалищ і недопущення утворення нових. Наразі в селищі Клесів встановлено баки для пет-пляшок та скла, а також організовано вивіз відходів  від домогосподарств. Проте, окрім того, що таку роботу потрібно організувати в інших населених пунктах ОТГ, ця система потребує значного вдосконалення.

Позитивно завершилася зустріч для мешканців села Карпилівка, які домовилися про вивіз твердих побутових відходів зі свого населеного пункту  один раз на місяць комунальним підприємством «Клесівводоканал». Чи вдасться реалізувати цей задум нині залежить не лише від дій начальника підприємства Володимира Германа, а й від кількості заключених договорів на вивезення твердих побутових відходів жителями Карпилівки з КП "Клесівводоканал".

Також для загалу свої ідеї з приводу очищення територій громади від сміття презентували учасники ініціативи «Zero Waste School & Clean Forest» з Карпилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Клесівської ЗОШ І-ІІ ступенів. Школярі закликають кожного з нас  не бути байдужим до власного селища, села та активно долучатися до ініціативи, адже під лежачий камінь вода не тече.

 

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

                                                       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь