A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

У Клесівській ОТГ запроваджується бюджет участі

Дата: 23.11.2018 09:23
Кількість переглядів: 622

Запровадження Бюджету участі має сприяти налагодженню системного діалогу органів місцевого самоврядування з жителями, які проживають у межах громади, створенню умов для реалізації територіальною громадою права брати участь у процесі розроблення та ухвалення рішень щодо питань місцевого значення, покращенню інфраструктури селищної ради та добробуту його жителів.

Положення про бюджет участі в Клесівській ОТГ та цільової програми «Бюджет участі  Клесівської селищної ради Рівному на 2019-2021 роки» депутати підтримали на сесії селищної ради 25 жовтня 2018 року(Рішення№1645).

Етапи реалізації

У бюджеті Клесівської об’єднаної територіальної громади щороку передбачатимуться гроші, тобто загальний обсяг Бюджету участі на реалізацію громадських проектів в розмірі: 500,0 тис. грн. на 2019 рік, 600,0 тис.грн. на 2020 рік та 700,0 тис.грн. на 2021 рік.

Ви подаєте ідею та її технічне обґрунтування, а реалізовує її селищна рада за бюджетні кошти. Головне, щоб вашу ініціативу підтримала громада ОТГ шляхом голосування.

Після подачі пропозиції заявником, проект проходить перевірку. У разі необхідності та  за обов’язкового погодження з автором, до нього можуть вноситися корективи. Далі всі проектні пропозиції, які відповідають вимогам та пройшли перевірку, будуть представлені для голосування громадськості.

Важливо те, що власне мешканці нашої громади своїм голосуванням обиратимуть кращі проекти. Реалізація проектів відбуватиметься протягом 2019-2021 років, проводитиметься контроль за виконанням завдань, а по завершенню буде здійснено публічний звіт.

Основні вимоги до проектної пропозиції:

- одна заявка – один об’єкт;

- вартість проектної пропозиції не повинна перевищувати загальний обсяг бюджету участі та повинна бути втілена протягом одного календарного року;

- якщо проектна пропозиція передбачає використання земельної ділянки, то вона має належати до власності Клесівської ОТГ;

- реалізація проектної пропозиції можлива лише в тому випадку, якщо вона спрямована на користь всіх громадян, а не на конкретну особу та не має на меті отримання прибутку.

Перевага надаватиметься, на сам перед, тим проектам Бюджету участі, які фінансуватимуться за рахунок коштів Клесівської ОТГ, що спрямовані на такі напрямки:

- Безпека та громадський порядок;

- Велоінфраструктура;

- Дорожнє господарство;

- Енергозбереження;

- Засоби масової інформації;

- Комунальне господарство;

- Культура та туризм;

- Навколишнє середовище;

- Освіта;

- Охорона здоров'я;

- Соціальний захист;

- Спорт;

- Телекомунікації, зв’язок та інформаційні технології;

- Транспорт.

Як обиратимуться переможці?

За кращі проекти голосуватимуть виключно фізичні особи, тобто мешканці Клесівської  ОТГ. Як вже повідомлялося, всі заявки, які відповідатимуть вимогам, розміщеним на офіційному сайті Клесівської селищної ради у розділі «Бюджет участі». Віддати свій голос зможуть під час електронного голосування за посиланням на сайті, а також заповнивши спеціальний бланк у Клесівській селищній раді чи у пункті супроводу.

Терміни проведення

У зв’язку з тим, що у 2019 році Бюджет участі застосовується вперше, встановлюються інші терміни щодо окремих етапів (процедур) цього процесу, ніж ті, що встановлені Положенням про запровадження бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) Клесівської селищної ради, зокрема:

- терміни початку і завершення прийому проектів: 01 січня - 01лютого 2019 року;

- термін оцінки Комісією поданих проектів та виставлення їх на голосування: 01 лютого - 01 квітня 2019 року;

- термін початку і завершення голосування за проекти: 01 квітня – 01 травня 2019 року;

- термін визначення проектів-переможців: 02-15 травня 2019 року.

У випадку неподання проектів у встановлені строки, терміни можуть бути змінені та оголошений новий конкурс.

Контроль за виконанням Програми здійснюють Клесівська селищна рада, Комісія з питань Бюджету участі та відповідальні відділи відповідно до повноважень.

Детальніше з умовами конкурсу можна ознайомитись на сайті Клесівської об’єднаної територіальної громади у розділі "Бюджет участі".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь