A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

У Клесівській ОТГ проведено цикл заходів до Дня Гідності та Свободи

Дата: 22.11.2018 17:01
Кількість переглядів: 4169

 

Щороку 21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи – день, в який 5 років тому розпочались події, які назавжди змінили Україну. З метою гідного вшанування мужності учасників цих подій, які відстоювали права людини, європейського майбутнього України, а також ідеали свободи, справедливості  у закладах освіти Клесівської громади було проведено комплекс заходів.

У Клесівській ЗОШ І-ІІ ступенів-ліцей До Дня Гідності та Свободи України відбулися: 19.11 – показова виховна година"Україна гідна свободи" в 10-В класі (класний керівник Петрова Ірина Віталіївна) та радіолінійка "Україна територія гідності та свободи" ( педагог- організатор Дубовець Юлія Юріївна); 21.11 - акція "Запали свічку за єдину Україну " під керівництвом Дубовець Юлії Юріївни та Годунко Наталії Сергіївни разом із учнями 5-В, 7-В, 8-Б та 10-В класів. Допомагали в підготовці акції Ширко Ольга Миколаївна та Ковтун Тетяна Вадимівна. А у шкільній бібліотеці була організована виставка "Події, що змінили долю України" бібліотекар Пацук Лілія Володимирівна.

21 листопада 2018 року в Карпилівській ЗОШ І-ІІІ ступенів були проведені наступні заходи:

- класними керівниками проведено виховні години «День Гідності та Свободи»;

- у фойє школи оформлено інформаційний стенд «21 листопада – День Гідності та Свободи!»;

- вчителем історії Мартинюк Л.П., заступником директора з ВР Мартинюком В.М. та педагогом-організатором Малишевською О.М. проведений позакласний виховний захід «Пам’ятаємо. Шануємо. Віримо…».

Низку тематичних заходів проведено у Клесівській ЗОШ І-ІІ ступенів. Тут відбулися круглі столи на тему: «Герої нашого краю-патріоти України,єдиної суверенної держави», «Герої Небесної сотні», де учні 9-х класів змогли висловити свої думки щодо подій Євромайдану. Також було проведено лекції на тему: «Герої сьогодення», «Подвиг, що непідвладний часу», патріотично –інформаційну годину спілкування «Від Революції Гідності до Країни гідності». Провели уроки-диспути на тему: «Герої-хто вони», «Що означає бути гідним?», «Культура людської гідності». Учні активно долучилися до обговорення подій Революції Гідності, подискутували та висловили свої позиції. Було створено інформаційні стіннівки,що відображають події Революції Гідності та подвиг героїв Небесної сотні. В рамках заходів з відзначення Дня Гідності та Свободи у закладі діяли: виставка малюнків «Ми за мир», «Пишаюся тобою , Україно!», виставка книг та огляд періодичної преси,присвячені Дню Гідності та Свободи. Відбувся показ документальних фільмів : «Зима,що нас змінила» , «Революція Гідності».Загальношкільним заходом стало проведення лінійки, що була присвячена історичним подіям в Україні під час Революції Гідності «Ми не зганьбили славу наших предків, нових Героїв дали небесам».  Мета лінійки – вшанувати патріотизм і мужність  громадян країни, прищепити любов до Батьківщини, зберегти та донести до учнів об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, розвивати бажання стати гідними громадянами України.

У Карасинській ЗОШ І-ІІ ступенів долучилися до відзначення історичних подій проведенням годин спілкування «Подвиг Героїв Небесної Сотні» для 1-9 класів (Класні керівники 5-9 класів, класоводи 1-4 класів з 12.11.18 по 18.11.18) та  виховної бесіди «Україна: шлях до свободи» (Яковець Надія Іванівна – шкільний бібліотекар, Корінець Любов Григорівна – працівник культури с.Карасин з 12.11.18 по 18.11.18). Під час заходів діяла виставка – спомин «Небесна Сотня воїнів Майдану»(Яковець Надія Іванівна – шкільний бібліотекар з 12.11.18 по 18.11.18  ).

Вчителі Рудня-Карпилівської ЗОШ І ступеню 21 листопада провели в закладі презентації, акції «Україна понад усе», «100 причин пишатися Україною», «Хоробрі серця», виставки і фотовиставки «І пам’ять серця і вічний спокій», «Революція  Гідності», урок пам’яті «Сила і слава мого народу». Школярі також переглянули документальний відеоролик  «5-річниця Революції  Гідності і Свободи».

До Дня Гідності та Свободи у Пугачській ЗОШ І ступеню  відбувся урок  історичної правди.  Бібліотекарем  була оформлена  тематична виставка « З Україною в серці», на якій представлені видання, які висвітлюють героїчні події Майдану  та  патріотизм і мужність українців. Вчителями підготовлена  презентація «Революція гідності та свободи». Діти, затамувавши дихання, дивились на перебіг подій на екрані. Під час перегляду ставили зовсім "недитячі" питання, коментували побачене. Всі присутні пом'янули хвилиною мовчання Героїв Майдану.

 Працівниками Публічно-шкільної бібліотеки селища Клесів та  Клесівського МБК  була проведена "Просвітницька художньо-публіцистична акція "Майдан, що змінив Україну", де всі присутні мали змогу згадати трагічні події Євромайдану та хвилиною мовчання вшанувати пам'ять загиблих за свободу. Згадували вчинки всіх загиблих за свободу та прагнення самостійно обирати пріоритетні напрямки для розвитку власної держави. З великою цікавістю та глибоким співпереживанням присутні слухали вірші, народжені Майданом, а також занотовані міркування учасників тих подій про те, що для них означає слово «гідність». А виставка-хроніка «Євромайдан. Як це було…» дала змогу бажаючим ознайомитися з публіцистичними матеріалами та світлинами, що описували події Євромайдану.

Ці заходи - нагадування всім українцям про те, якою ціною здобуто свободу на новий шанс для країни стати справжньою європейською державою. Тож, будьмо гідними пам'яті наших Героїв! Завдяки нашій згуртованості, незламності духу та беззаперечній вірі у перемогу справедливості над нашою Батьківщиною запанує мирне небо, а в наші домівки прийде радість, злагода та впевненість у завтрашньому дні! 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь