A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Відбулася масштабна акція з озеленення з нагоди 3-річниці створення Клесівської ОТГ

Дата: 08.11.2018 16:45
Кількість переглядів: 1445

Фото без опису

Справжній святковий настрій створили жителі Клесівської селищної ради, долучившись до проведення акції з озеленення «Спільними зусиллями – у спільне майбутнє!» з нагоди 3-річниці створення Клесівської об’єднаної територіальної громади. ФБ-сторінки учасників акції рясніли фотографіями з різних куточків громади, де усіх об’єднала одна мета – показати нашу єдність і в дозвіллі, і в роботі. Недаремно кажуть, що все велике починається з малого.

До виконання заходів з озеленення та благоустрою долучилися трудові колективи всіх загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, клубних установ, закладів охорони здоров’я, публічно-шкільних бібліотек, Клесівської селищної ради, місцевої пожежної команди, комунального підприємства «Клесівводоканал» та активні жителі громади різних вікових категорій.

Одними з перших учасниками заходу стали колектив та учні Клесівської ЗОШ І-ІІ ступенів, які ще 30 жовтня посадили саджанці на територіях дошкільних навчальних закладів «Малятко» с.Пугач та «Ясочка» смт.Клесів та продемонстрували цікавий робочий процес для малят. Для останніх це стало яскравим прикладом збереження й відтворення природи рідного краю. Це надзвичайно актуально, адже, сьогодні, в час розвитку інформаційних технологій, привернути увагу дітей та спонукати добре ставитися до навколишнього середовища нелегке завдання. Проте, робити це вкрай необхідно, адже саме починаючи з раннього дитинства у свідомості маленької людини закладаються основні життєві орієнтири та цінності, відбувається пізнання себе та світу. Схожі заходи провели у своїх закладах працівники ДНЗ «Дзвіночок» с.Карпилівка,   ДНЗ №3 «Веселка»  та ДНЗ №4 «Дзвіночок» смт.Клесів і ДНЗ з групами короткотривалого перебування с.Карасин та с.Рудня-Карпилівська.

Вихованці разом з наставниками Карпилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів і Карасинської ЗОШ І-ІІ ступенів заклали на своїх територіях майбутні фруктові сади. Карпилівські школярі до того ж відзняли відеоролик, в якому привітали громаду з Днем її народження. Продовжили ряд хороших справ вчительський й учнівський колективи Клесівської ЗОШ І-ІІ ступенів-ліцею, висадивши калинову алею. Територію свого закладу привели до ладу й діти початкової школи с.Пугач.

Провели озеленення і Братського кладовища смт.Клесів. За цю справу взялися учні й вчителі  Клесівської ЗОШ І-ІІ ступенів.

У Рудні-Карпилівській свій внесок в загальний процес здійснили шляхом ремонту зупинки громадського транспорту, розмалювавши її яскравими квітами.

Наймасштабнішою частиною акції за кількістю учасників стало висадження декоративних саджанців в центрі селища Клесів, де нині також проходить капітальний ремонт вулиці.

Всього, в рамках акції, висаджено близько 1223 різних саджанців. Сподіваємось, що всі вони приймуться й милуватимуть своєю красою зір перехожих.

Учасники заходу висловлюють велику подяку Клесівському та Сарненському лісовим господарствам за наданий посадковий матеріал.

На власному досвіді жителі Клесівської ОТГ переконалися, що святкувати можна  корисно та цікаво. Зрозуміли й те, що кожен з нас може власним прикладом привернути увагу мешканців населених пунктів громади, підростаючого покоління  до бережливого ставлення до навколишнього природного середовища,  до збереження та примноження природної спадщини, прагнення берегти рідну природу і країну. 

 

Ольга Мартинюк

Більше фотографій в Фотогалереї 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь