A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Герої не вмирають: відбувся IV турнір з міні-футболу пам'яті Ярослава Куришка

Дата: 06.08.2018 18:02
Кількість переглядів: 1457

 

      На вулиці стояв погожий сонячний день. Здавалося б звичайний собі день простого поліського села. Проте, вже четвертий рік поспіль, цього дня -  першої неділі останнього місяця літа вулички Карасина пронизують звуки голосів, що лунають зі шкільного подвір’я. Це рідні, друзі, односельчани, побратими щоразу збираються аби вшанувати світлу пам’ять Ярослава Куришка, воїна, що загинув боронячи рідні землі від ворогів.

    «Багато бачив я «героїв на словах», проте, є й ті, що своїми діями показують справжню відданість рідній землі. Важко дивитися на обличчя тих, що стояли поруч у бою, а нині лежать в домовинах. На фотографіях, в нашій пам’яті вони все ще молоді, веселі. Нажаль, доля склалася інакше. Те, що ми проводимо такий захід  – лише маленька краплинка у пам’яті односельців. Інша річ – пам’ять батьків, які втратили свою кровинку, що відірвалася від гніздечка і полетіла в небо… Низько вклоняюся перед батьками Ярослава, які плекали в синові те зерно добра, що перемогло все, навіть страх смерті… Вшануймо пам’ять Героя хвилиною мовчання…». -  прозвучало у виступі    Клесівського селищного голови Василя Гриника.

     Майже щодня у зоні проведення АТО гинуть одні люди поки життя інших  продовжується. Час іде вперед. Народжуються діти, підростає нове покоління, у пам’яті якого завше житимуть герої, що загинули на фронті, боронячи Україну сьогодні. Підтверджують це й надзвичайно актуальні слова, з якими звернулася до присутніх юна односельчанка Ярослава Куришка: «Дуже приємно бачити сьогодні тут не лише рідних і друзів Ярослава, а й тих, хто його не знав, але й для них він – Герой. Особисто я знала його не дуже добре, оскільки він старший від мене майже на 10 років. Та й жили ми у різних куточках села. Але, я від щирого серця хочу подякувати батькам Ярослава – дядьку Руслану й тітці Наташі. Ми лише можемо спробувати уявити, як Вам важко, адже Ви втратили рідну дитину. Дякую Вам за виховання мужнього сина й низький Вам уклін! Ярослав назавжди залишиться Героєм у наших серцях, адже він помер не марно: для того, щоб усі ми жили у вільній країні!»

     Відлік часу  від страшної звістки проходить в спогадах родини про юне життя борця за ідеали українського суспільства. Родинне горе розділяють близькі, друзі, односельці, побратими. На нинішній захід аби згадати про минулі події та підтримати родину Куришків приїхав побратим Ярослава Євген Поплавський. «Таких хлопців, як Ярослав я більш не зустрічав. – ділиться спогадами Євген. – Хто піде зі мною?, - запитую хлопців. – Я .- завжди відповідав Ярик.».

     По завершенню урочистостей родина Куришків, близькі родичі та друзі вирушили на кладовище аби відвідати могилу Ярослава.

    А в селі, на місцевому стадіоні для карасинців традиційно було організовано турнір з міні-футболу в пам’ять про свого Героя – односельця. Цьогоріч до участі у змаганнях прибуло 5 команд:  «Полісся», «Галактікос» с.Карпилівка, «Фортуна» с.Карасин, «Озеро» с.Великі Озери та «Колос» с.Стрільськ. Близько двох годин на полі під яскравим сонцем тривали футбольні перипетії. За результатами зіграних матчів, за кількістю здобутих очок,  першу сходинку посіла команда «Колос»,  друге місце - «Фортуна». На третій позиції опинилося карпилівське «Полісся». Команди «Галактікус» та «Озеро» отримали нагороди  за участь у турнірі. Геннадія Шкодича відзначили в номінації «кращий капітан команди». Кращим воротарем визначили Володимира Коляду. А кращим гравцем став Андрій Бартош.

        В організації заходу прийняли участь Клесівська селищна рада та Сарненська районна організація «Радикальної партії Олега Ляшка».

                                                                                                                                        

 Ольга Мартинюк 

 

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуНа фото Євген Поплавський та Руслан Куришко

Фото без опису

Фото без описуФК "Колос" с.Стрільськ

Фото без опису"Полісся" та "Галактікос" с.Карпилівка

Фото без опису ФК "Озеро" с.Великі ОзераФото без описуНа фото ФК "Фортуна" с.Карасин

Більше фото з Турніру в Альбомі

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь