A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Клесівська громада відзначила 73-річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 10.05.2018 18:36
Кількість переглядів: 1064

 

9 травня Клесівська громада зібралася на Братському кладовищі, щоб відзначити 73-річницю Перемоги у Другій Світовій війні, вшанувати подвиг українського народу, віддати шану всім борцям проти нацизму та загадати про загиблих воїнів і жертв війни. На мітингу були присутні ветерани Другої Світової війни, діти війни, близькі та знайомі, загиблих воїнів, а також  школярі, трудові колективи, небайдужі мешканці селища.

Захід розпочався літературно-музичною композицією «Вони йшли в бій за Батьківщину», підготовану учасниками театрального гуртка «Театральне віконце» міського Будинку культури смт.Клесів.

Голова селищної ради Василь Федорович Гриник привітав з святом всіх тих, хто врятував честь, свободу і Незалежність України, хто на фронті і в тилу, в партизанських загонах і підпіллі наближав День Перемоги, хто в важкі повоєнні роки відбудовував і творив наше сьогодення.

Як ніколи актуальними були слова священника Володимира української православної церкви Петро-Павлівської парафії смт.Клесів:

- Цей день особливий і важливий для кожного з нас. З однієї сторони – радісний. Адже ми говоримо: «Перемога!», а з іншої – важкий, тому, що мільйони людей поклали життя в цій страшній війні. … Як християни ми повинні бути духовно сильними, незважаючи на біль, втрати, повинні далі нести свій життєвий хрест, нести любов у цей світ. Навкруги ми бачимо багато несправедливості, що світ є цинічним та жорстоким. Але Церква, Господь закликають, щоб усі ми попри все залишалися людьми, щоб ми не зганьбили цю Перемогу, щоб ми були гідними нащадками наших батьків, дідів, прадідів, всіх хто боровся за нашу землю. Тож давайте будемо берегти її для своїх нащадків та намагатися жити гідно, бути гідними людьми, християнами та громадянами України.

Пісні воєнних років для учасників війни виконував аматорський ансамбль «Бурштинове намисто» клубу с.Клесів. Окремо працівники клубу та селищної ради відвідали тих, хто не зміг бути присутнім на урочистому заході.

Також, в рамках урочистостей, відбувся традиційний велопробіг, який провели за попередньо узгодженим маршрутом: МБК смт.Клесів – вул..Шкільна – Чехова – Демократична – Центральна – Клесівська ЗОШ І-ІІ ступенів(зупинка) -  вул..Миру – Заводська – Лісна – Зелена – Чайковсько – Братське кладовище смт.Клесів. Цьогоріч участь у заході взяли понад 70 велосипедистів.

Свято Перемоги однаково спрямоване  і в минуле, і в сьогодення, і в майбутнє. Пам’ять про загиблих героїв  вічна, як їхня юність, пам’ять про всіх, хто здобував Перемогу й загинув, і гине сьогодні за кожного з нас, за Україну. 

Більше фото в альбомі Мітинг + Велопробіг 09.05.2018

Ольга Мартинюк 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь