A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клесівська територіальна громада
Рівненська область, Сарненський район

Зустріч з ліквідатором аварії на ЧАЕС в клубі с.Клесів

Дата: 27.04.2018 14:57
Кількість переглядів: 795

 

26 квітня 1986 року сталась страшна катастрофа в історії людства -  вибух реактора на Чорнобильській атомній електростанції.

У кожного часу свої герої. В Чорнобиль були послані  солдати, пожежні, будівельні експерти. Ця група, яка нараховувала наприкінці 1987 року 600 тисяч, стала відома як «ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС», серед ліквідаторів  були і наші земляки.

Щоб віддати належну шану і повагу самопожертві  ліквідаторам  боротьби з Чорнобильською бідою, 26 квітня,  працівники клубу та бібліотеки села Клесів,  провели  зустріч з ліквідатором аварії на ЧАЕС Буйним Віктором Павловичем.

Віктор Павлович був направлений для ліквідації наслідків аварії  у вересні місяці 1986 року, і перебував там 48 днів. Він поділився спогадами той час, коли всі сили цивільних та військових були кинуті на ліквідацію вибуху на ЧАЕС.

В цілковитій напруженій тиші присутні слухали його спогади та пройнялися  емоціями про пережите та побачене, адже з уст Віктора Павловича  злітали жахливі факти та розповіді. Аналізуючи  пережите, ліквідатор аварії говорить про те, що абсолютно не шкодує, що був у Чорнобилі. Він з честю виконав  свій професійний і громадянський обов’язок.

 Присутні  мали можливість отримати відповіді на питання, які виникали під час спілкування. Ця зустріч нікого не залишила байдужим.

Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС нашого селища , які 32 роки тому, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки трагедії. 

 

бібліотекар Валентина Карплюк

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь